Zastosowanie: Jego nieco selerowy posmak nie odpowiada wszystkim potrawom, ale nadaje krzepką nutę zarówno świeży jak i gotowany. Dokładnie posiekaj młode listki i dodawaj je do zup, wywarów, sałatek.
Zabiegi pielęgnacyjne: Przycinaj regularnie aby uzyskać nowe przyrosty, Rośnie intensywnie, niekontrolowany nawet do 2m, dlatego najlepiej sadź go w pojemniku.
Stanowisko: Słoneczne lub półcieniste
Gleba: Próchniczna, wilgotna
Żywotność: Bylina zwykle odporna na zimę
Wysokość: dorasta do 40 – 150 cm wys.
Pokrój: Wzniesiony, krzewiasty
Sadzenie: V – VI (rozstawa 60cm)
Zbiór: Zbieraj listki w dowolnym czasie pozostawiaj młode.
Przechowywanie: Susz lub zamrażaj liście
Waga sadzonki: 0.3kg
Dostępność w sklepie: IV – IX
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.